783426Garcia: “L’import que podrá reingresar el consistori edetà està prop de 35.000 € pel combustible utilitzat pels serveis municipals en el període de 2010 a 2012”.

El ple de l’ajuntament de Llíria ha fet seua la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 27 de febrer de 2014, que ha declarat contrari al Dret comunitari i il·legal l’Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs (IVMDH), l’anomenat “cèntim sanitari”.

Esta decisió judicial és aplicable en tot l’Estat Espanyol i ve obligat a la devolució íntegra de les quantitats cobrades a l’excés. Unes quantitats que han pagat també les administracions públiques a través dels seus respectius parcs mòbils.

El grup de Compromís, a través del seu portaveu, Paco Garcia Latorre, va proposar en l’últim ple ordinari instar l’òrgan municipal competent a que donara les instruccions oportunes als serveis tècnics municipals, econòmics i jurídics, per tal d’estudiar la quantificació de les xifres exactes que es podrien reclamar i la via administrativa de com fer-ho, ja que l’ajuntament de Llíria té una despesa anual en combustible propera als 300.000 €, que suposaria una devolució d’uns 12.000 € per any (aplicant un 4,8 cèntims de tram autonòmic), i que en el període de reclamació (de 2010 a 2012) podria suposar una reemborsament d’uns 35.000 €. Proposta a la qual donaren suport tots els grups municipals.

Segons Garcia, el consistori disposa de tots els justificants i factures per poder fer la reclamació en base als litres de combustible utilitzats, que caldrà quantificar i acreditar documentalment, amb la finalitat de poder resarcir-se d’un impost que l’alt tribunal Europeu ha declarat il·legal.

RECLAMACIONS A DISPOSICIÓ DELS CIUTADANS I EMPRESES LOCALS

La proposta de Compromís (aprovada per unanimitat), també incloïa que es pose a disposició de la ciutadania de la localitat (empreses i particulars) els formularis per poder sol·licitar la devolució davant l’Agència Tributària, a través de la OMIC o serveis d’Informació municipal. Una mesura que pot ajudar els ciutadans de Llíria a poder tramitar les reclamacions bé individualment, bé com a empresa.