Proposen habilitar un dispositiu de seguretat adreçat a millorar la convivència i condicions de seguretat en els locals comercials de Llíria, tant en horari diürn com nocturn.

És recomanable no esperar a patir un robatori o una agressió per adoptar les mesures de seguretat, tant a nivell preventiu com d’actuació. Els darrers mesos els comerciants de la localitat han alertat d’una sèrie de robatoris i entrades en establiments que aconsellen la posada en funcionament d’un dispositiu especial adreçat a reforçar la seguretat en els establiments comercials del terme municipal de Llíria.

De fet, en alguns casos, l’assetjament i enfrontament amb els propietaris dels negocis o establiments de restauració, ha fet que es genere una preocupació entre la ciutadania i els professionals davant la situació d’inseguretat en què es troben algun d’ells, on els insults, intimidació, robatoris, entrades en locals i habitatges, i fins i tot agressions directes, han estat presents. Extrem que fa necessari fer un replantejament del servei públic de seguretat i l’adopció de mesures específiques al respecte.

El cas més recent, ha estat l’agressió patida esta setmana passada per part dels propietaris d’un bar de la localitat, els quals tingueren que ser atesos pels SAMU de les lesions causades en ser abordats en el bar per un grup d’individus que els llançaren cadires i botelles de vidre, impactant una d’elles en el cap de la propietària.

Igualment, alguns establiments com les gasolineres, en concret la situada en l’autovia d’Ademús (CV-35), han mostrat la seua preocupació i malestar pels continuats robatoris als quals estan sotmesos, reclamant a més accessos directes a l’autovia per millorar la seguretat.

Llíria compta amb un sector comercial important, centrant la seua implantació en tres eixos bàsics: el del Centre de la Ciutat, el de Duc de Llíria i el de l’avinguda del Furs-Pla de l’Arc, on es concentra pràcticament la majoria de locals comercials. És evident que la Policia Local està fent un treball molt valuós i professional, que caldrà reforçar amb dispositius especials o específics per a millorar la seguretat i convivència en els locals comercials de la localitat, ja ve siguen de manera esporàdica, temporal o estructural.

És per això que els grups de l’oposició, PSPV-PSOE, COMPROMIS, MOVE i EUPV, reclamen a l’òrgan municipal competent en matèria de seguretat i en coordinació amb la Federació de Comerciants de la localitat, s’establisca un dispositiu de seguretat adreçat a millorar la convivència i condicions de seguretat dels establiments comercials de Llíria, tant en horari diürn com nocturn. Potenciant la presència policial en els eixos comercials de la localitat i la interactuació amb els propietaris dels negocis.