La Coalició es fa resò de les queixes veïnals i reclama una actuació municipal davant la pols i la brutícia que genera l’aparcament públic que s’ha habilitat en este solar públic.

Des que es va tornar a posar en funcionament l’aparcament públic en el solar de La Cultural, entre els carrers de la Venta i de l’Avinguda dels Furs, els veïns de la zona han vingut alertant i queixant-se que la continuada entrada i exida de vehicles, alça una gran polseguera que ompli de terra els habitatges del voltant.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, des del consistori s’ha intentat minimitzar este impacte que causa la sorra quan es volatilitza mitjançant el reg del solar amb aigua i intentar que es compacte la terra.

No obstant això, apunta el regidor de Compromís, el problema continua i s’agreuja molt més el dies en què el vent bufa fort i crea fins i tot remolins, els quals desplacen les partícules que se solten de la terra per la tracció mecànica dels vehicles que es desplacen per l’interior de l’aparcament.

Estos dies de fort vent, molts terrats i balconades han recollit bastant sorra que s’ha anat dipositant. Un fet que no és puntual, sinó que ve sent una tònica general a la que el simple reg del solar no pot donar solució.

És per això que el Grup Municipal de Compromís ha proposat al Ple que s’inicien els tràmits necessaris destinats a habilitar una partida pressupostària o s’utilitze una de les existents en el pressupost de 2014, per tal de poder fer la contractació d’un reg asfàltic del solar-aparcament públic de La Cultural, amb l’objectiu de solucionar els problemes de brutícia que genera la sorra que es desprèn dels àrids compactats de l’aparcament i que a través del vent es dipositen en els immobles del voltant.