7316_1118149764514_1621668_n
Inma Riera

El grup municipal de Compromís ha proposat al ple de l’ajuntament que per a 2014 el consistori bonifique en un 5% la quota resultant de l’impost de Béns Immobles (IBI) per a aquells contribuients que domicilien el pagament d’este impost, així com la possibilitat de fraccionar l’IBI en sis quotes bimensuals.

Segons la portaveu de Compromís per Llíria, Inma Riera Lloret, la finalitat d’esta proposta és compensar la pujada del 10% de l’IBI que ha fet novament el Govern per 2014 i facilitar la contribució dels ciutadans de la localitat a les arques públiques fraccionant els pagaments en còmodes terminis.

Per a Riera, la mesura de pujar novament l’IBI adoptada pel Consell de Ministres i convalidada al Congrés dels Diputats és una mesura absolutament injusta i que no perseguix cap objectiu concret, sinó la mera recaptació.

Per evitar que este increment no siga tan alt, i enfront de la impossibilitat de modificar el gravamen fiscal imposat, l’ajuntament, a través de la Llei d’Hisendes Locals, té la possibilitat d’aplicar mesures correctores mitjançant l’aplicació de bonificacions, com és el cas de reduir en un 5% l’IBI si es domicilien els rebuts, un fet que comportaria un doble benefici: la reducció de l’increment d’aquest impost i fomentar la domiciliació bancària per millorar la recaptació municipal.

Al mateix temps, la regidor ecosocialista proposa que els veïns puguen decidir el fraccionament de l’impost local, el qual és el més elevat en quantia dels quals es paguen al llarg de l’any, en còmodes termini de fins a 6 bimensualitats. Fet que tindria un recàrrec del 6%, que amb l’aplicació de la bonificació del 5% per domiciliació, solament es repercutiria un 1%. Proposta que facilitaria el pagament i ajudaria a les butxaques dels contribuients, ja que no hauria de realitzar-se un desemborsament econòmic en un únic pagament per fer efectiu aquest compliment fiscal.

La regidora de Compromís apunta que esta és una mesura econòmica i social que és fàcilment assumible per l’ajuntament i de fàcil implantació, genera una millor recaptació i facilita el pagament als contribuents.