García: “Amb esta mesura l’ajuntament podria ampliar el Pla d’Ocupació Local proposat per Compromís i donar treball a famílies necessitades de la localitat”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, l’ajuntament no pot deixar perdre el prop de 120 mil euros que hi ha compromesos entre la Generalitat, Diputació i ajuntament per al foment de l’ocupació local.

Està clar, apunta García, que el Pla d’Ocupació conjunt entre diverses administracions, fomentat pel president Fabra, ha sigut un fiasco de primer ordre a Llíria, ja que dels 106 contractes previstos, sols s’ha pogut materialitzar un. I que dels 120 mil euros destinats a fomentar l’ocupació que hi havia, sols es van a utilitzar 1.125 euros. Una xifra ridícula que demostra la inutilitat d’esta acció.

El portaveu de Compromís afirma que l’únic Pla d’Ocupació que ha tingut mínimament èxit ha sigut el Local, el qual va ser proposat en 2013 pel grup de Compromís i que, tot i destinar pocs diners, ha donat treball a unes 50 persones a mitja jornada durant 3 mesos, fent diferents tasques en els serveis municipals.

García considera que, les diferents administracions públiques valencianes participants en el pla conjunt d’ocupació fet pel Consell, ja havien destinat i pressupostat un total de 119.250 € durant 2013 i que queda en l’actualitat un remanent de 118.125 € no utilitzats, però utilitzables i disponibles per a fer front a la contractació de treballadors desocupats i pal·liar el greu problema de la desocupació a Llíria amb més de 3.000 desocupats.

És per tot això que el Grup Municipal de Compromís ha proposat al Ple de l’ajuntament de Llíria iniciar els tràmits administratius pertinents i sol·licitar a les Administracions Públiques Valencianes Participants en el Pla (Generalitat i Diputació), la utilització de les quantitats no utilitzades per a l’ampliació del pla d’ocupació local de l’Ajuntament de Llíria per a 2014.

Per a Garcia, esta mesura ajudaria a reforçar les accions que l’ajuntament pot fer davant la greu situació de desocupació que pateix el País Valencia i més concretament Llíria, sumant esta quantia que no s’ha utilitzat a la partida que hi ha consignada en el pressupost de 2014 per al Pla d’Ocupació propi del nostre municipi.