García: “El PP ha estat incapaç d’executar les obres en 6 anys, el Consell li retira l’ajuda i la Diputació li demana que renuncie”.

El 2007, el municipi de Llíria va ser inclòs en el Pla d’Instal·lacions Esportives 2007-2012, arran del conveni signat entre la Generalitat i les 3 diputacions provincials, atorgant-li una ajuda de 808.958,46 euros per a desenvolupar la II Fase d’Intervenció en el Poliesportiu de “El Canó”. Una ajuda que haria d’haver estat gestionada i executada abans de desembre de 2012.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el PP al front del Govern Local ha estat incapaç de gestionar i dur endavant les obres programades i finançades amb esta ajuda, ja que, tot i tindre els projectes fets, l’acta de replanteig aprovada i el finançament aprovat, no s’ha fet res en prop de 6 anys, perdent una oportunitat històrica per remodelar, adequar i ampliar les instal·lacions esportives del poliesportiu “El Canó”.

És així, apunta García, que en desembre de 2012, el Consell Valencià de l’Esport, a través de la Comissió Mixta de seguiment del Conveni de col·laboració per al PID 2007-2012, vist que l’ajuntament no havia executat les obres subvencionades, va decidir “deixar en suspens la seua execució” la intervenció i les inversions en el poliesportiu de Llíria.

Un any després, en setembre de 2013, la Diputació de València, vist que l’ajuntament no va complir amb el PID, per contravindre les obligacions derivades del Conveni de col·laboració, ja que l’ajuntament de Llíria ha estat incapaç de contractar, executar i finalitzar les obres en els terminis que marcava el PID, és pel que la Diputació reclama que es renuncie a l’ajuda subvencionada en el PID 2007-2012 i es faça una nova petició per a una nova obra d’infraestructura esportiva per un import de 269,652,82 euros. Acord que es va materialitzar en l’últim ple de l’ajuntament.

Amb esta decisió, l’ajuntament de Llíria passarà de tindre una previsió d’inversió en esports de 808.958,46 euros, a deixar-la en no més de 300 mil euros. Es perd una oportunitat d’or per poder oferir a la ciutadania de Llíria una inversió en infraestructures esportives i millora del poliesportiu de “El Canó”.

Esta deixadesa i mala gestió dels populars de Llíria està provocant que el municipi estiga perdent moltes ajudes i oportunitats d’inversió, les quals podrien generar llocs de treball i millores en els serveis públics que ofereix el consistori.