aiguaL’ajuntament té pendent d’executar una sentència que el beneficia i li atorga la titularitat de tots estos béns i instal·lacions.

El ple de Llíria, celebrat el 15 de març de 2012, aprovà l’Acord de compliment parcial de la sentencia nº 1309/2007 de 6 de setembre del Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana entre el consistori de Llíria i l’antiga concessionària d’aigua potable (que era Aquagest Llevant S.A), en la part que feia referència a la determinació del preu de l’aigua en alta.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, queda pendent resoldre la segona part, relativa a la reversió dels béns i instal·lacions. Extrem que l’ajuntament de Llíria encara no ha exigit el seu compliment d’acord a la liquidació derivada de l’extinció del contracte amb l’antiga empresa subministradora d’aigua potable a Llíria.

En la sentència es determinà la titularitat privada de les aigües a favor de l’antiga concessionària, ho va ser per referència exclusivament a les aigües i els pous (entesos estos com els “clots que es fan a la terra aprofundint-los fins a trobar vena d’aigua”), però no la resta d’instal·lacions i elements artificials en els quals els mateixos poden incidir. Tal i com determina la resolució judicial.

De fet, apunta García, en els fonaments de dret de la Sentència, es conclou amb la reversió gratuïta a favor de l’Administració demandada (l’ajuntament de Llíria) de tots els béns i instal·lacions necessaris per a la prestació del servei públic, incloent, per tant, totes les instal·lacions de proveïment, tant la denominades per la recurrent “en baixa”, com les denominades “en alta”.

És a dir, quan en l’acord aprovat en el ple, es fa referència al compliment parcial de la sentència s’estava fent referència a la part de la sentència que afavoria a l’antiga concessionària. Mentrestant, a data d’avui l’Ajuntament de Llíria no ha sol·licitat l’execució de Sentència de la part que a este li beneficia i que fa referència a la reversió de tots els béns i instal·lacions.

És per això que el Grup Municipal de Compromís ha proposat al Ple que, sent ferma la sentència 1.309/07 del TSJCV de data 6 de setembre de 2007, l’ajuntament edetà procedisca a reclamar els bens que li són propis per tal de prestar els servei d’aigua potable, així com que es procedisca a inscriure en el Registre de la Propietat tots estos béns a nom de l’Ajuntament de Llíria.