conservatori_lliriaGarcía: “S’han aplicat reduccions de dedicacions laborals de manera arbitrària, saltant-se el conveni col·lectiu i sense modificar lRPT”.

La política de personal de l’ajuntament de Llíria durant la present legislatura està sent erràtica i ha entrat en una espiral perniciosa en què alguns assumptes de recursos humans i contractació solen acabar en els tribunals de justícia, amb sentències que condemnen el poble de Llíria a pagar quantioses sumes de diners.

Ara, li ha tocat el torn al professorsat del Conservatori de Música que té contractes laborals, als quals, sense seguir el procediment que estatutàriament s’establix i sense modificar l’RPT (Relació de Llocs de Treball), de manera unilateral i sense acord amb les parts afectades, han reduït les dedicacions de jornada assignades en el Ple Municipal de manera arbitrària. Una resolució que afecta a tres professionals de l’ensenyament musical.

Per a García, este fet suposa una clara vulneració del Conveni Laboral, ja que no s’han seguit els tràmits que corresponen, ni s’ha tingut en compte que tant funcionaris com laborals en l’ajuntament de Llíria tenen els mateixos drets i deures laborals per acord entres les parts i el consistori. De fet, l’informe pel qual s’ha elaborat la plantilla horaria del nou curs, no utilitza com a suport legal ni es fa ressò del conveni laboral municipal. Que és d’aplicació directa als docents del Conservatori de Música.

A més, afig el regidor ecosocialista, no s’ha produït cap modificació de la RPT en quan a les dedicacions de la jornada que tenen assignats els professors que es veuen afectats per la disminució de jornada Decretada per l’alcaldia. Sent esta una modificació clarament discrecional que no respecta les dedicacions mínimes acordades per la corporació local.

Compromís ha reclamat al Ple de l’ajuntament que el PP rectifique, es deixen sense efecte estes resolucions de l’alcaldia i que l’equip de Govern s’ajuste al que marca la Llei, el Conveni col·lectiu i la Relació de Llocs de Treball aprovada l’any 2008. Ja que cas contrari, tindrem noves demandes judicials que poden conduir a tindre que pagar més indemnitzacions per un fet que té fàcil solució administrativa.