policia-localProtesta per realitzar “funcions que són impròpies”. El govern local encarrega “un informe sobre les tasques dels agents” abans de decidir.

Les seccions sindicals de CCOO, UGT, CSIF, STAS i SPPLB han presentat un recurs de reposició a l’Ajuntament de Llíria en el qual sol·liciten a l’alcalde Manuel Izquierdo que allibere els agents de policia locals d’exercir el que consideren “una sèrie de funcions impròpies que se’ls han anat assignant de manera gradual i arbitrària”, sortint-se del marc legislatiu que ordena la Llei de Forces i Cossos de Seguretat.

Tal com va explicar el regidor de Compromís, Paco García, a Levante-EMV, que es va fer ressò ahir de la protesta sindical, “els funcionaris policials i les centrals sindicals del consistori han elevat a l’equip de govern sengles escrits i un recurs on fan constar, mitjançant la legislació aplicable i sentències judicials que, molts de les comeses que els han anat assignant en ordres de servei no són de la seua competència, fet que va en detriment del bon servei en la població i la deterioració de l’equip que s’usa com a dotació policial”.

Segons policies afectats, l’ajuntament està utilitzant els agents “per fer tasques de notificació, recaptació en el cobrament de mercats ambulants, com a mossos de serveis en el transport i repartiment de senyalització viària i, fins i tot, de gossera en tasques de recollida de gossos abandonats, quan per a tot això, l’ajuntament té personal específic o serveis contractats a este efecte”.

El temps emprat en estes tasques impròpies que fan els policies locals, va afegir García, “va en detriment de la seua tasca com a agents de l’autoritat que ha de vetllar per la seguretat i la vigilància al nucli urbà, urbanització i camps del terme municipal”. Per tant, la captura de cans solts suposa un perill per a la integritat dels agents.

Per la seva banda, un portaveu va assenyalar ahir que l’equip de govern “ha encarregat al cap de la policia local que elabore un informe sobre les competències que desenvolupen els agents i després prendrà mesures sobre este tema”, van recalcar.