• La Conselleria de Comerç limita la concessió d’ajudes a les associacions de comerciants que estiguen en poblacions que tinguen més de 30.000 habitants i compten amb un gerent.
  • Els retalls que s’estan fent en totes les Conselleries i els entrebancs al teixit productiu valencià a l’hora de poder rebre ajudes públiques són cada dia mes asfixiants per part del PP.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el Govern de la Generalitat està ofegant les associacions de comerç i limitant la seua capacitat operativa a l’hora de fer campanyes promocionals i de dinamització de l’activitat a nivell local.

rescatemcomerçlocalGarcía denuncia que l’ordre per la qual es convoquen les ajudes per a entitats intermèdies en matèria de comerç i artesania per a l’exercici de 2013 discrimina totalment la Federació de Comerç Local de Llíria, ja que les condicions que s’han posat són pràcticament insalvables per a esta associació que representa a més de 100 comerços i professionals de la capital de el Camp de Túria.

Haver de ser una població de més de 30.000 habitants o tindre un gerent contractat per la Federació de Comerç, són dos elements completament disuasoris a l’hora de poder accedir a este tipus de línies de subvenció i un pas enrere en les polítiques de foment del comerç local.

Amb esta decisió, cap organització social de comerciants de el Camp de Túria podrà rebre ni un cèntim de les ajudes que cada volta va fent minvar el Consell en matèria de promoció i dinamització comercial.

Fins ara, la Federació de Comerç de la localitat ha vingut rebent ajudes que han arribat fins al 10.000 euros, les quals s’havien destinat a fer campanyes informatives, de formació, estudis, esdeveniments dinamitzadors o altres activitats relacionades amb el foment del comerç local. Unes activitats que a partir d’ara ja no podran fer amb l’ajudes públiques.

Per a García, “esta és una notícia molt desafortunada i que demostra la incapacitat d’un govern que ha abandonat per complet el seu teixit comercial i productiu, centrant-se en liberalitzar horaris a grans supermercats i àrees comercials, així com fomentar a grans conurbacions poblacionals que de segur compten amb altres recursos per poder fer este tipus d’activitats front a poblacions més menudes i amb menys recursos”.