García: “Hem d’articular entre comerciants i ajuntament quin model de gestió, millores i serveis podem oferir a la ciutadania en les pròximes dècades”.

MercatMunicipalLliriaSegons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el Mercat Municipal de Llíria que enguany complirà 30 anys de servei públic i de pol d’atracció comercial d’esta zona de la ciutat, continua complint les funcions d’accessibilitat, proximitat, oferta de productes, competitivitat de preu, punt de trobada dels ciutadans i dinamitzador social del municipi, tot i que la conjuntura actual no és la millor i que ha vist reduït el seu espai. (moció presentada a l’Ajuntament de Llíria)

Hi ha però, un seguit de reptes plantejats per assegurar a este mitjà productiu un futur d’èxit, que requereix, tant de l’esforç dels comerciants, com de les administracions públiques, i en este cas concret, fonamentalment de l’ajuntament de Llíria.

Per a García, el mercat forma part de la cultura dels pobles valencians i la imatge que es percep del municipi on està ubicat, sent punt de referència per a la compra i consum de productes autòctons en la seu gran majoria.

Per tant, el regidor ecosocialista apunta que s’ha d’estudiar, analitzar, dissenyar i posar en valor les possibles estratègies i actuacions que ens permeten incrementar l’atractivitat i funcionalitat del mercat des de la corresponsabilitat, tant institucional com dels professionals que desenvolupen la seua activitat laboral en el mateix.

Hem d’anar més enllà d’aprovar un Reglament de funcionament i aprofundir en el debat sobre el model de mercat que volem i podem oferir als nostres ciutadans els propers anys i dècades. Cal doncs, reconèixer-li la seua trajectòria i la importància que ha tingut i continua tenint en la vida quotidiana de centenars de persones, i hem de tractar-lo des de l’administració local com es mereix.

Creació grup de treball mixt entre comerciants i ajuntament

Per tot això, Compromís ha proposat al Ple de Llíria constituir un grup de treball amb els tècnics municipals, representants dels grups municipals i comerciants per a determinar en un termini curt de temps, quin és el model de mercat municipal que volem, quines actuacions cal realitzar per millorar la seua funcionalitat, quines millores caldria incloure en les instal·lacions, quines adaptacions hi ha que fer a les noves demandes, entre altres. Definint les prioritats i com s’han d’assumir les actuacions que siguen factibles dur a terme.